Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

След сигнала до Цацаров: Който изнася информация, нека не спира дотам!

Пенчо Милков от БСП призова съдебната система да свърши работата си, като поиска конкретни данни от премиера

22.11.2017 | 20:13 Редактор: Жанета Нейкова
След сигнала до Цацаров: Който изнася информация, нека не спира дотам!

Когато някой каже, че има информация за извършени престъпления, той не трябва да спира само дотам. Необходимо е да каже кои са лицата, които обвинява. Такова е мнението на народния представител от БСП Пенчо Милков.

Гостът на "Денят ON AIR" коментира подадения днес сигнал до главния прокурор от страна социалистите заради изказванията на премиера Бойко Борисов, че има депутати, свързани с наркотрафика у нас и купуването на гласове.

"Нашата парламентарна група смята, че в България би трябвало ефективно да се прилага принципът за разделението на властите, а именно - когато някой твърди, че са му известни извършени престъпления, съдебната система да свърши своята работа", бяха думите на госта на Bulgaria ON AIR. 

След подадения сигнал от страна на БСП, ГЕРБ изясни, че има повдигнато обвинение срещу един народен представител заради закупуване на гласове, но няма влязла в сила присъда срещу него, продължи Милков, без да поясни за кой депутат става въпрос.

"Очаквам да се изпълни хипотезата на норма от Наказателно-процесуалния кодекс, която предполага да бъдат поискани конкретни данни за думите на премиера", отбеляза народният представител.

Запитан дали целият този казус не е просто една закачка между двете партии, Пенчо Милков отсече: "Не можем да си правим такъв тип закачки!"