Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Мехмед Дикме: Коалиция ГЕРБ и ДПС е напълно възможна в следващо правителство

Според бившия министър на земеделието в политиката няма невъзможни неща и е дошло времето да се правят компромиси

21.11.2017 | 20:00 Редактор: Велислав Филипов
Мехмед Дикме: Коалиция ГЕРБ и ДПС е напълно възможна в следващо правителство

Според бившия министър на земеделието Мехмед Дикме, ако в ДПС се направят реформи и в партията влязат нови хора с добър имидж, съвсем спокойно ГЕРБ могат да направят коалиция с тях в следващ кабинет.

"В политиката няма невъзможни неща и е дошло времето да се правят компромиси. България има нужда от участието на ДПС в парламента. Трябва да се проведат реформи в партията и да влязат нови хора с добър имидж, за да получи доверието на българското общество. Какво пречи ако има промяна, ГЕРБ и ДПС да направят коалиция", каза още Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му ДПС е доказала с времето, че може да е стабилен партньор, въпреки че в последните няколко години не е точно така. Въпрос на време е ДПС да измести "Обединените патриоти".

"Ние, политиците от турски произход, искаме да бъде признато турското малцинство в страната. Както се признава българската група в Албания и на други места, така това трябва да се случи и тук с турците. Признанието не е проблем на държавата", категоричен е бившият земеделски министър.

Гостът уточни, че преди България да влезе в Европейския съюз, земеделците са взимали десетократно по-малко, отколкото сега. 

"Българското земеделие в последните 10-15 години се разви изключително добре. Един от малкото отрасли, който се разви изключително добре в страната ни. В момента изнасяме много повече, отколкото внасяме", завърши Дикме.

Очаквайте видеото.