Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Спортист: Губим традициите си в абсолютно всички дисциплини

Имаме страхотни бази, но не можем да ги ползваме, защото са прекалено скъпи, уточни боецът Борис Величков

17.11.2017 | 20:55 Редактор: Велислав Филипов
Спортист: Губим традициите си в абсолютно всички дисциплини

"Губим традициите в абсолютно всички спортове. Трябва да се обърне внимание на спорта в България, защото скоро няма да имаме никакви състезатели в никакви дисциплини. Тази година е много показателна - в отборни спортове като борбата нямаме медали. Имаме страхотни бази, но не можем да ги ползваме, защото са прекалено скъпи, а финансиране липсва". 

Това каза състезателят по бойни изкуства Борис Величков в студиото на "Денят ON AIR".

"Изцяло отдавам успехите си на всеотдайност, упоритост и дълги години в залата, много лишения - отделил съм много време на този спорт. Преди всичко съм българин и имам много силно сърце - винаги се боря за победа", каза още той.

По думите му доскоро спортът комбат рестлинг е бил "като сираче в държавата", но все пак Величков е получил обещания от хора, че скоро Министерството на спорта ще започне да помага с каквото може.

"Не мога да обвиня държавата за нефинансирането на спорта. Това е тяхно решение. Ние правим каквото зависи от нас, а те решават какво ще се случва нататък", категоричен е спортистът. 

Гостът уточни, че хората, които тренират бойни изкуства, не участват в битови скандали и сбивания на пътя. Всъщност бойците са призовали тези, които показват агресия по улиците, да дойдат в залата, където всички ще имат еднакви условия.

"Ние сме много силна нация във спорта и изкуствата, но талантите стигат до някъде и спират развитието си. До 18 години българските спортисти взимат много медали, но малко по-късно - в професионалната си кариера, нещо се проваля", отбеляза Борис Величков.