Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Радикалният ислям навлиза в България, алармира Александър Сиди

Бавно пълзи и ще създаде много големи проблеми, каза депутатът от "Обединени патриоти"

25.10.2017 | 20:19 Редактор: Тодор Петров
Радикалният ислям навлиза в България, алармира Александър Сиди

В България навлиза радикален ислям и този проблем трябва да бъде решен по най-бързия начин. Радикалният ислям е проникнал в циганските гета, бавно пълзи и ще създаде много големи проблеми.

За това алармира пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди, в контекста на промените в Закона за вероизповеданията.

Той посочи още, че до 2010 г. няма нито едно дело за радикален ислям у нас, а от 2010 г. досега има заведени 50 дела. 

"Основен проблем е влизането на тези групи в училищата. Тези, които идват и разпространяват този тип радикални течения, трябва да носят много по-тежки санкции. Тези, които биват лесно манипулириуеми, трябва да бъдат по-високо образовани", коментира Сиди в "Денят ON AIR".

По думите му законът дава определения за това какво са радикалните течения и много по-сериозни рестрикции на самата проповед.

По повод приетия днес на първо четене нов антикорупционен закон, депутатът посочи, че ГЕРБ и БСП продължават да играят своята игра, в която няма никой друг по терена. Според него тезите на БСП са пречупени през призмата на президентството.

"Народното събрание трябва да избира председателя на новия антикорупционен орган. НС избира всички управляващи институции в страната. Аргументът на БСП е верен - да, мнозинството ще си избере", обясни гостът на Владимир Сиркаров.

Друг е въпросът дали този орган ще отговори на очакванията на хората, които очакват спешни мерки да бъде спряна корупцията в страната, уточни Сиди. По думите му институцията ще има функцията да събира информация и след това ще предава съответните доказателства на прокуратурата.

"Премахването на корупцията може да стане единствено с електронно управление", убеден е Александър Сиди.

Патриотът коментира и заложените параметри в Бюджет 2018, като акцентира върху сериозното увеличение на парите за отбрана и заплати на военнослужещите.

"Този бюджет е изключително балансиран. Бюджет, който ще опита да решава част от проблемите, които сме залагали в нашата програма", посочи народният представител.

Вижте видеото с целия разговор!