Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Преди "Левски" - ЦСКА: Промени ли се "вечното дерби" през годините?

Христо Янев и Велислав Вуцов за най-вълнуващата среща в българския футбол

20.10.2017 | 20:44 Редактор: Василена Василева
Преди

"Левски" - ЦСКА е мачът, с който се олицетворява най-големият сблъсък в България. Той ще си остане такъв винаги. В момента и двата отбора показват различно лице от това, което видяхме през последните години. А на терена утре те имат шанса да покажат кой е по-добрият, посочи в студиото на "Денят ON AIR" едно от най-емблематичните имена в новата история на ЦСКА Христо Янев.

Бившият треньор на "червените" заяви, че те разполагат с доста добри атакуващи футболисти, а "Левски" - с добри защитници. 

"ЦСКА вече има визия и е на ниво. Приятно е да видим, че връща силата, която хората познават, връща и феновете по трибуните. Доста от политиката на клуба беше сбъркана, не се мислеше за бъдещето и именно това доведе отбора до процесите, на които станахме свидетели преди година-две", коментира още Ицо Янев за любимия си отбор.

Пред Bulgaria ON AIR бившият треньор на "Левски" Велислав Вуцов допълни, че несъмнено за зрителите и феновете "вечното дерби" е най-вълнуващата среща в света на българския футбол. 

"Това са най-успелите през годините отбори, имат най-много привърженици и е напълно нормално и инетересът към тях да е толкова зрелищен. И Левски, и ЦСКА обаче направиха доста грешки, което от своя страна даде преднина на "Лудогорец", заключи Вуцов.

Вижте видеото с целия разговор.