Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

МС засекрети оградата по границата. Янков: Закъсняло решение с много въпроси

Според депутата на БСП няма гаранция, че хората, изграждали съоръжението, не са изнесли информация за нея
Публикувана: От:

БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов, защото вчера Министерският съвет обяви оградата по границата за обект с национално значение.

Още по темата

 

Красимир Янков от БСП коментира темата в "Денят ON AIR" като заяви, че няма гаранция, хората, изграждали оградата, да не са изнесли информация за нея.

"Самото закъсняло вчерашно решение на МС води до задаването на много въпроси", категоричен бе Янков, което доведе до предположенията и за корупция.

Депутатът повтори мнението си, че според него вътрешният министър не отговаря на изискванията и компетенцията да ръководи силовото ведомство.

По думите на госта на Bulgaria ON AIR темата за оставката на Валентин Радев е в дневния ред на всяко парламентарно заседание, като напрежение има не само в пленарната зала, но и в системата на МВР.

"В новото предложение за изменение на Закона за МВР, с колегите от сектор "Сигурност" днес предложихме да не бъде използвана възможността за търговска дейност, както и да отпаднат текстовете, с които се дава шанс за уреждане на статута на държавно предприятие", заключи Янков.

Коментари ( 0 )