Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Докъде ще стигне схватката БСП - ГЕРБ?

Опозиция срещу управляващи през погледа на социалиста Иван Иванов

18.10.2017 | 19:36 Редактор: Тодор Петров
Докъде ще стигне схватката БСП - ГЕРБ?

От БСП днес обвиниха зам.-министъра по транспорта Ангел Попов, че е получавал пари, за да издава разрешителни за превоз. Депутатът от БСП Иван Иванов заяви в предаването "Денят ON AIR", че е скандално пети месец управляващите да не вземат отношение по случая.

"Тревожен е фактът, че информацията е още от май месец. Имаме писмо от Съюза на превозвачите в България, в което е описан казусът с г-н Попов и декларация от лице, от което са искани пари", посочи Иванов.

Той очаква разследването да завърши с установяване на истината и премиерът или ресорният министър да поискат оставката на Попов.

Междувременно днес БСП защити депутата Георги Стоилов, чийто брат бе арестуван при спецакция в Русе. Гостът на Bulgaria ON AIR подчерта, че решението на парламентарната група да не иска оставката на Стоилов е твърдо.

"Нито са повдигнати обвинения срещу него, нито е назначавал брат си, нито му е давал обществени поръчки. Не сме трибунал, който да осъди неговия брат. Отминаха времената, когато някой отговаряше за грехове на родителите си", обясни той.

Според Иван Иванов обаче в случая "кумгейт" в общината в Хасково има конфликт на интереси с обществени поръчки и роднински назначения. 

"Червеният" депутат определи случилото се на двете издания на КСНС като нещо крайно неприятно - неговото бойкотиране и по думите му отхвърлянето на възможността да се създаде независим орган, който да разследва корупция. 

"Вариантът, който най-вече от ГЕРБ предлагат, на практика е самият извършващ корупционни практики да се разследва сам себе си", отбеляза народният представител.

Иван Иванов не смята, че има разделение в БСП, а по-скоро вижда наличието на различни мнения в партията. Той не е съгласен с мнението, че Националният съвет на БСП се е самоизолирал. 

"Всички тези, че нещо се случва в партията, не са свързани с истината и действителността", категоричен бе гостът в студиото на Кузман Илиев.