Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Напрежението в енергийния сектор е заради "Мини Марица-изток", твърди Димитър Манолов

Дано причината не е умишлена капитализация и фалит на предприятието, заяви президентът на КТ "Подкрепа"

17.10.2017 | 20:30 Редактор: Жанета Нейкова
Напрежението в енергийния сектор е заради

Задавали ли сте си въпроса защо всички "бият" точно топенергетиката в България, която е единственият източник на енергия, който е 100% независим и български? Това попита в "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Последва и отговор:

"Това е сектор, в който има огромно напрежение и то е заради енергийния комплекс "Марица-изток", където има криворазбрано икономическо поведение от тези, които определят цената на въглищата", заяви Манолов.

По думите му в момента "Мини Марица-изток" продава въглищата под тяхната себестойност на ТЕЦ-овете, които работят с нея. А тази цена не може да осигури нормалното развитие на комплекса, твърди гостът на Bulgaria ON AIR.

"Дано причината не се крие зад това, за което си мисля - умишлена капитализация и водене на предприятието към фалит", предупреди Манолов.

Гостът на телевизията коментира готовността на синдикатите за протестни действия заради нарасналото напрежение в някои водещи сектори в страната.

Като друг важен проблем, който очаква да бъде решен, въпреки че на пръв поглед изглеждал дребен, Димитър Манолов посочи бюджета на науката, основно в БАН и Селскостопанската академия (ССА).