Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Националист: ДПС и БСП атакуват заедно властта

Опозицията се опитва да е начело на общественото внимание без да създава реални политики, подчерта Карлос Контрера
Публикувана: От:

Още по темата

 

Станахме свидетели на поредната размяна на остри реплики между родните политици. От ДПС поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, а според председателя на партията Мустафа Карадайъ, ако това не се случи, то цялото правителство трябва да падне.  

"Фразеологията на господин Карадайъ е разбираема, тъй като откакто ГЕРБ и "Обединени патриоти" управляват, ДПС се опитват да се докопат до властта. Това изказване е продължение на атаката, която те подеха срещу кабинета. Вероятно става дума за някакъв синхрон. Атаката срещу Симеонов е продължение на линията на БСП, които се опитват, без да създават реални политики, да са начело на общественото внимание, чрез злободневни скандали", заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

"Празната фразеология на БСП е за вътрешна консумация и за симулиране на политическа дейност. Те много обичат да занимават хората с вътрешнопартийните си проблеми. Защо те не открият "Гейт" при феодалните отношения в общините, управлявани от представители на ДПС?", допълни още той в студиото на "Денят ON AIR". 

Пред Bulgaria ON AIR Контрера отбеляза, че различия и спорове винаги може да има между коалиционни партньори, но това не трябвало да се определя като разрив във властта, независимо кой искал това. 

Темата на разговора се прехвърли и към европейските фондове за прокарване на канализация в районите на София, в които няма. 

"Никой не е казал, че европейската панацея е единствена за събирането на средствата за проекта. Преди да се изгради ВиК, трябва да се отчуждават имоти, а това бави процеса. Градът се развива динамично и градоустройствената стратегията трябва да се променя заедно с него", посочи националистът. 

Коментари ( 0 )