Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Новият състав на ВСС е от качествени кадри!

Забавянето на президентския указ за нов председател на ВАС е удачно, подчерта Филип Попов пред Bulgaria ON AIR

20.09.2017 | 20:07 Редактор: Иван Берберов
Глас от БСП: Новият състав на ВСС е от качествени кадри!

Депутатите избраха своите представители във Висшия съдебен съвет. Хората, които Народното събрание избра, са качествени кадри. Силни експерти и професионалисти с дългогодишен стаж в сферата, а също така познават всичките недъзи и позитиви на системата. Това отбеляза депутатът от БСП Филип Попов.

"За да се изпълни тази квота е необходим минимум от 160 гласа за всеки от кандидатите. Видя се в нашите предложения, че ние кандидатирахме 6 човека, като гласувахме за всичките. Но също така гласувахме и за кандидатите на "Воля", въпреки че никои техен не беше избран", посочи Попов в студиото на "Денят ON AIR". 

Социалистът добави, че от неговата партия не е имало никакви подсказки за кого от кандидатите за ВСС да се гласува. Той отрече и да е видял някоя друга партия да манипулира избора си. 

Указът на президента Румен Радев, с който трябва да бъде назначен председателят на ВАС се бави, а според Попов това е съвсем разумно, тъй като председателят на ВАС трябва да чувства подкрепата и на ВСС, а новият състав тепърва встъпвал. 

По казуса със замразения лиценз за внос и износ на продукция на завода за военна промишленост "Емко", гостът уточни пред Bulgaria ON AIR, че всичко, което зависи от БСП ще бъде направено, така че да се помогне на протестиращите работници, но преди това трябва да бъдат проверени всички гледни точки.