Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Заплахата от Русия била плод на политическа легитимация без аргументи

Красимир Янков от БСП с коментар пред Bulgaria ON AIR по темата, която вчера скара депутатите в парламента

14.09.2017 | 20:10 Редактор: Жанета Нейкова
Заплахата от Русия била плод на политическа легитимация без аргументи

Темата с действията на Русия като заплаха за страната ни са плод и на това, че има политическа легитимация на този извод с разрешението на Министерския съвет, без това заключение да притежава аргументи. Това констатира депутатът от БСП Красимир Янков, гост на "Денят ON AIR".

Вчера докладът за състоянието на националната ни сигурност скара депутатите. В документа правителството посочва Русия като една от потенциалните заплахи за България.

Опозицията се обяви твърдо против, а мнозинството не остана единно по темата.

Гостът на телевизията посочи и други моменти в доклада, които са свързани с националната ни сигурност, за които твърди, че липсва уплътняване с аргументи и факти.

Пред Bulgaria ON AIR Янков коментира и протеста на служителите на МВР, като твърди, че "секторът е със социален дефицит от много време".

"Проблемът е, че политическото ръководство не разбира как, за да бъдат мотивирани работещите в системата, не трябва да им се обещава какво ще се случва в бъдеще, а са необходими конкретни изпълнения на ангажиментите сега и със задна дата", категоричен е той.

Красимир Янков посочи, че има гласуван бюджет за МВР, който включва фонд "Работна заплата" за един щат, който не е запълнен. 

Този бюджет бил гласуван миналата година и вероятно има резерв, твърди Янков, според когото сумата трябва да се използва именно за работната заплата.