Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

За прасе в свинеферма - 8 кв.м. физическа среда, а за дете в детска градина - 4

Психологът Христо Монов търси първоизточника на агресията в училищата, а бившият зам. - министър Диян Стаматов - останалите проблеми пак там
Публикувана: От:

Защо има случаи на агресия в учебните заведения? 

Още по темата

 

"По времето на първото правителство на Бойко Борисов в детските градини Министерството на здравеопазването реши от 8 кв.м. на дете, да промени наредбата - на 4 кв.м. физическа среда. Знаете ли колко е европейският стандарт за свинефермите - 6 квадрата на прасе. И 4 кв.м. на дете - нека оттам да тръгнем".

Психологът Христо Монов гостува в "Денят ON AIR", където засегна темата за агресията в училищата, защо я има и как може да се изкорени. 

Като изначало на явлението, гостът на телевизията даде пример с теория в психологията, която гласи, че агресията е резултат от фрустрацията. 

"Нека се запитаме защо нашите деца, ходейки на училище, изпадат в такова състояние, какво им пречи в учебното заведение? Да започнем със средата - у нас няма стандарт за физическата такава", това алармира Монов пред Bulgaria ON AIR.

Освен средата, психологът посочи като проблем и делегираните бюджети в учебните заведения, които принуждават директори в големите градове да правят паралелки с 28-30 ученици.

От друга страна, бившият зам.-министър на образованието - Диян Стаматов, също гост на телевизията, отбеляза, че в сферата на образованието се извървяват малки стъпки напред в различни направления, за да няма сериозни сътресения в обществото.

"Какъвто и опит да се направи за промяна, хората не са готови за голяма такава", смята Стаматов.

Проблем със заплащането на учителите има, но зам.-образователният министър посочи като по-важен този, свързан с по-качественото и по-интересно преподаване, като даде пример с използването на различни електронни формати или платформи за преподаване.

 

Коментари ( 0 )