Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Оставка на Борисов няма да има, а и защо му е да я дава, пита депутат от ГЕРБ

Антон Тодоров коментира пред Bulgaria ON AIR думите на Марешки и поискания вот на недоверие от страна на Воля

08.09.2017 | 20:16 Редактор: Жанета Нейкова
Оставка на Борисов няма да има, а и защо му е да я дава, пита депутат от ГЕРБ

Никаква оставка няма да има, а и защо му е на Бойко Борисов да я дава? Това попита в "Денят ON AIR" народният представител Антон Тодоров.

Гостът на телевизията изброи кои са преимуществата, според него, от управлението на партия ГЕРБ, като посочи:

"Страната има над 2 млрд. лева излишък, в момента безработицата е под 6%. Ако друга политическа партия имаше дори само тези два макроикономически показатели, щеше да се хвали. А това е една дребна част от всичко, което от ГЕРБ постигнахме като резултат", твърди политикът.

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на премиера Бойко Борисов, защото според него правителството не работи добре. 

На тези думи Тодоров отговори пред Bulgaria ON AIR, че нестабилност в партията няма, а Марешки не се справя подобаващо като политик.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви от кулоарите в парламента, че дори колегите му от "Воля" да внесат вот на недоверие, мнозинството в пленарната зала ще го преодолее. 

"Има хора, на които сегашният стабилитет на страната не им допада. В момента България се развива небивало добре от години. Никога парламентът не е имал такъв вот на подкрепа като този сега - над 20%", твърди Антон Тодоров.

Запитан кой стои зад организирането на шествието на 11 септември под надслов "Национален протест срещу безобразията в България", народният представител от ГЕРБ заяви:

"По "писъците" на медиите ще разберете кои олигарси са засегнати, а който дойде на протеста, така ще разберете и кой го финансира".