Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Приоритетите на БСП: Образование, икономика, борба с корупцията

Сезонът на алтернативата, но не вечна контра на управляващите, даде заявка Славчо Велков пред Bulgaria ON AIR

01.09.2017 | 19:55 Редактор: Тодор Петров
Приоритетите на БСП: Образование, икономика, борба с корупцията

"Гражданите да не очакват променена визия на "БСП за България". Този парламентарен сезон ще бъде сезонът на алтернативата. Ще продължим да внасяме и отстояваме алтернативни политики", заяви в предаването "Денят ON AIR" депутатът от "БСП за България" Славчо Велков.

Той уточни, че това не означава винаги контра на управляващите и обяви  европредседателството като основното направление, зад което се обединяват партиите в НС. 

Гостът на Bulgaria ON AIR даде заявка, че от БСП ще внасят проектозакони по следните теми: Образование и наука, икономика и производство, противодействие на корупцията.

Славчо Велков бе категоричен, че избирането на шефа на бъдещото антикорупционно звено трябва да става с участието на президента и в никакъв случай този човек не трябва да бъде зависим от изпълнителната власт.

"Не може да съществува орган за ефективно разследване и възмездие, който да зависи от тези, които ще разследва", подчерта той.

"Може ли в момента ДАНС да извърши такива действия срещу министър-председателя? Аз смятам, че не може", отбеляза гостът в студиото на Кузман Илиев.

Според Велков приетият набързо по думите му законопроект за предучилищното и училищното образование, вече е дал своите хилави плодове. Той посочи, че 1257 училища са напът да бъдат закрити и маркира скандала с черно-белите учебници.

"Засега това, което виждаме като поръчка за система за сигурност за европредседателството, буди безпокойство в мен. Европредседателството ще събере много VIP мишени", завърши народният представител от БСП.