Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Обучение на служителите и кадри от чужбина, призова мениджър в туризма

"Ако българите работиха у нас така, както навън, биха имали достатъчно пари да живеят добре", категорична е Мария Костова
Публикувана: От:

Още по темата

 

Категорично няма достатъчно качествени, дори и некачествени кадри в туризма у нас. Налага се да се обучават все повече служители, освен това трябва да се внася персонал от чужбина, но не само за летния сезон. Това коментира в "Денят ON AIR" Мария Костова, която е мениджър в бранша.

Според нея безработицата в България е изкуствена и тя е за тези, които не искат да работят.

"Всеки, на когото му се работи, има достатъчно работа за него. Оправданието, че заплатите са ниски и работодателите некачествени, също не е вярно", твърди Костова.

Мениджърът изрази мнението си за сектора като подчерта, че ако българите у нас работят така, както в чужбина, биха получавали достатъчно пари, за да живеят добре. Все пак тя подчерта необходимостта да привличаме работна ръка от трети страни.

"Ако няма промени в закона, много трудно могат да се вкарат работници от други страни. Заплатите у нас не са толкова привлекателни, колкото тези в ЕС, но и взимането на работна виза е изключително трудно", разказа гостът на Bulgaria ON AIR, като посочи, че е по-лесно да променим закона, отколкото да "чакаме 10-годишните да пораснат".

Мария Костова коментира още и алкохолният туризъм по българското Черноморие, където, по думите й, освен такъв, друг вид не вилнее там.

"Ако се вдигнат цените и се повиши качеството на услугата, тогава биха идвали хора, които не са дошли, за да се напиват", убедена е Костова и допълни, че тези, които се напиват, не са научили нищо за България.

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Desi_Twins

    27 юни 2017 | 10:10

    Най-накрая гласът на разума проговори. Само една малка поправка, България е част от ЕС. Тя е ЕС.