Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Росен Петров: Турция е тази, която може да ни помогне с границата

Време е Европа да се събуди от бюрократичния си сън, заяви сценаристът пред Bulgaria ON AIR

16.06.2017 | 20:00 Редактор: Иван Берберов
Росен Петров: Турция е тази, която може да ни помогне с границата

Европа в момента действа твърде мудно. Не можем да разчитаме на тях да ни пращат помощ за обезопасяване на границата. Сега Република Турция е тази, която най-много ни въздейства за охраняване на граничната бразда. Ако те си променят политиката и започнат да пускат бежанци, няма да можем да ги спрем. 

Това посочи продуцентът и сценарист Росен Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той се позова на изказване на президента на Малта: Европа се състои от малки държави и такива, които не са разбрали още, че са малки.

"На глобално ниво държави като Индия, Япония, Китай, Индонезия и подобни карат и Великобритания, и Германия да изглеждат малки. Европа трябва да се събуди и да спре с тази бюрократщина", отбеляза гостът пред Bulgaria ON AIR.

Акцентът на разговора се прехвърли и към интервюто на бунтуващия се критик на САЩ Оливър Стоун и президента на Русия Владимир Путин. Според Петров това е среща между човек борещ се със системата и такъв, който ѝ е рожба.

"Путин разми образа на скучния съветски лидер в лицето на политици като Сталин и Брежнев. Най-малкото той показва поне някакво чувство за хумор. Машината за медийна пропаганда на САЩ възхвалява личността на Путин и го превръща в човек, който едва ли не с едно мърдане на пръста може да каже кой да е президент", каза сценаристът.