Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещи:
Владимир Сиркаров
Кузман Илиев

Ако Патриотите бяха спечелили изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв., заяви Александър Сиди

Пред Bulgaria ON AIR политикът обеща повишаване и на останалите пенсии, освен на най-ниските
Публикувана:

Още по темата

 

Александър Сиди от Обединените патриоти заяви, че ако партията бе спечелила изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв. 

В студиото на "Денят ON AIR" народният представител отбеляза, че при така зададените условия от българския избирател след предсрочните парламентарни избори, коалицията е успяла да постигне максималния компромис.

"Говорим за индексация на пенсиите и оттук нататък повишаване на останалите такива. Това ще се случи на малко по-късен етап, в рамките на мандата, с освобождаване на финансов ресурс", обеща Сиди.

Политикът посочи пред Bulgaria ON AIR, че първата стъпка в новото управление, която Патриотите са искали да постигнат е направена - една дясна партия като ГЕРБ е започнала да говори на езика на "социалното" и, че темата за размразяване на доходите в България е отворена.

"Оттук нататък идва моментът, в който тези пари да влязат в българската икономика. Размразяването на доходите е правилната посока", смята политикът.

Александър Сиди коментира и темата за желанието на българските граждани да се проведе референдум за това дали да гласуваме с мажоритарна избирателна система. 

Той заяви, че тази тема не е част от управленската програма на коалицията, затова, когато има различия по дадена такава, тя ще бъде подложена на гласуване в Народното събрание.

"Ние от Обединените патриоти неведнъж сме заявявали нашата позиция по отношение на референдума и тя е категорично против" - посочи Сиди.

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Georgi_Prokopov

    21 апр 2017 | 19:20

    Георги Прокопов "Ако патриотите бяха спечелили изборите...." Ако, но не ги спечелихте и го знаехте, че няма да се случи. Сега за участие във властта патриотите са съгласни на всичко. Да, на всичко. Подписаха споразумението между коалиционните партньори, съгласиха се с управленската програма, която е направо заробваща. Е, господа патриоти защо излъгахте българите, българския народ. Защо излъгахте и подведохте вашите членове, симпатизанти, съмишленици. Вярно е, че тези които познават от близо и лично някои от лидерите на някои от патриотичните формации знаеха, че ще се стигне до "компромиси" както и стана. А това поради единствен факт - да управлявате, защото сте жадни за власт, защото така се богатее когато си в реалната власт. А след това ще отправяте обвинения и оправдания, че били виновни тези или онези, че били виновни брюкселските бюрократи. Те, че са виновни, виновни са, защото те поставят условията - в тях е и ножа и хляба, а защо вие се съгласявате да правите коалиция, с тези които са най-верните на онези изедници. Някои от Вас бяха против НАТО, ЕС и пр., а сега се подписвате под споразумения в полза на евроатлантическите "ценности." Новото правителство в този му вид няма да изкара дълго. Старото ново правителство, въпреки, че не е още оповестено се знае, че голяма част от предишните министри на ГЕРБ ще оглавят 5-6, а може и повече министерства, за да си "довършат несвършената" работа. Народът кучета го яли. Направихте си кампанията с обещания, лъгахте безочливо, а сега отстъпвате плахо и страхливо, важното е, че ще се облагодетелствате в личен план. Бъдете сигурни, че в следващ парламент някои от т.нар. патриоти няма да влязат, ще се простят с депутатството - по обясними причини, нали?