Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От "АБВ-Движение 21" категорични: Ние представляваме промяната!

Показахме, че обединение вляво може да има, каза Марияна Тодорова пред Bulgaria ON AIR

20.03.2017 | 19:44 Редактор: Луиза Божинова
От

Марияна Тодорова от коалиция "АБВ-Движение 21" заяви в предаването "Денят ON AIR", че огромното предимство за тях е това, че представляват промяната, която се очакваше от обществото след изборите за президент - нови лица, нови идеи и нови политики. 

"При нас промяната се случи без външен или вътрешен натиск, с младо и ново ръководство - екип от хора под 40 години. На терена между хората това се приема доста добре", коментира Тодорова в студиото на Владимир Сиркаров.

Тя посочи пред Bulgaria ON AIR, че предлагат стимули, които да задържат хората в страната и отстояват идеята за прогресивно подоходно облагане с необлагаем минимум.

"600 000 българи са работещите бедни, 300 000 деца живеят в риск от бедност. Трябва да се направи нещо за повишаване на доходите, така че да има справедливост за тези хора", категорична е Тодорова. "Когато се въведе прогресивното подоходно облагане, 90% от българите ще плащат по-ниски данъци", допълни представителят на "АБВ-Движение 21".

Марияна Тодорова добави още, че предлагат и семейното подоходно облагане и повишаване на минималната работна заплата с 10% всяка година.

По отношение на решението за коалиране на АБВ с "Движение 21", гостът в студиото каза: "Ние показахме, че обединение вляво може да има, но когато има идейна и принципна съвместимост между двете формации. Ние намерихме общ път, изгладихме различията и работим доста добре заедно, допълваме се."

Целия разговор вижте във видеото: