Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Икономист: Няма смисъл страната ни да влиза в еврозоната

След 5-10 години еврото може въобще да не съществува, каза Методи Цанов пред Bulgaria ON AIR

17.03.2017 | 20:41 Редактор: Луиза Божинова
Икономист: Няма смисъл страната ни да влиза в еврозоната

В предаването "Денят ON AIR" икономистът Методи Цанов коментира темата за влизането на България в еврозоната. Според него страната ни скоро няма да влезе в групата на държавите от Европейския съюз, приели еврото за своя валута, а и няма смисъл да го прави.

"След 5-10 години еврото може въобще да не съществува. Няма смисъл да бързаме да влизаме в проект, който е пред разпад", подчерта Цанов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът в студиото на Владимир Сиркаров твърди, че ако приемем еврото, то ще даде на банките евтин ресурс, който те ще могат да дават като кредити и това вероятно би довело до едни балони в икономиката, които видяхме преди 2007 година. 

"Еврото по-скоро е причина за една дезинтеграция на Европа, защото създава дисбаланси в страните, които са го приели", каза още Цанов. "В момента валутата не е в подем, а е пред разпад", заключи икономистът.

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 7 години
Толкава много изречения, а няма и дума, че неправилното прилагано евро е водещият причинител за актуалните злини. Сигнализирай за неуместен коментар