Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Делян Добрев като Борисов, не вижда как ще се състави правителство

С БСП сме на диаметрално противоположни позиции, заяви гостът в "Денят ON AIR"

16.02.2017 | 19:47 Редактор: Тодор Петров
Делян Добрев като Борисов, не вижда как ще се състави правителство

Бившият народен представител от ГЕРБ Делян Добрев потвърди думите на лидера на партията Бойко Борисов, че много трудно ще се състави правителство след предстоящите парламентарни избори.

В предаването "Денят ON AIR" той обясни, че социологическите изследвания показват, че нито една партия няма да има категорично мнозинство и ще е много трудно да се състави кабинет, ако няма коалиция между първите две формации. 

Делян Добрев прогнозира, че това ще са ГЕРБ и БСП, но уточни, че капиталовият пазар е единствената обща точка между двете партии.

"По всичко друго сме на диаметрално противоположни позиции", категоричен бе гостът на Bulgaria ON AIR. 

Като потенциални партньори на ГЕРБ в евентуално следващо управление Делян Добрев вижда някои от десните партии, които прескочат бариерата от 4%. Той посочи директно "Обединените патриоти", с които работиха заедно в последния кабинет.

Бившият енергиен министър коментира и масовите освобождавания от длъжност на областни управители от страна на служебния кабинет на Огнян Герджиков.

"Служебният кабинет има право да смени всички областни управители, но мотивът за освобождаване е много несериозен, да не кажа обиден. По време на президентските избори те получиха похвала, че изборите са честни, а сега изведнъж няма да се справят", отбеляза той.

Добрев е на мнение, че ако се закупят машини за гласуване, то трябва да се направи всичко необходимо да не бъдат манипулирани отвън.

Самият Делян Добрев ще бъде водач на листата в Хасково, където по думите му ще срещне най-голяма конкуренция в лицето на БСП.

Той призна със задоволство, че на около 80% приоритетите на бизнеса се припокриват с програмата на ГЕРБ. 

"Останлите 20% са неща, за които не сме се сетили. Нашите калкулации са изключително точни, което е удовлетворение за нас", каза Добрев и призна, че трябва се увеличи качеството на образованието.