Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Член на ИБ на БСП: АЕЦ "Белене" трябва да бъде възстановен

С едно качествено публично партньорство проектът може да се случи, каза Крум Зарков за Bulgaria ON AIR

06.02.2017 | 20:37 Редактор: Жанета Нейкова
Член на ИБ на БСП: АЕЦ

България трябва да участва в проекта АЕЦ "Белене". Така Крум Зарков от БСП отговори на въпроса доколко държавата трябва да се намеси в енергийните проекти, наричани от някои анализатори "една черна продънена кофа".

"Проектът трябва да бъде възстановен. Към него има доста сериозен и пряк инвеститорски интерес, включително и от европейски компании. С едно качествено публично партньорство проектът АЕЦ "Белене" може да се случи и няма да е само "черна кофа с изтекли милиарди без особен резултат", обясни представителят на Изпълнителното бюро на БСП в в предаването "Денят ON AIR". 

За Bulgaria ON AIR Зарков коментира предизборната платформа, която левицата ще предложи на избирателите на 26 март, а тя включва предложения за промени сферата на индустрията. 

Запитан каква е равносметката от протеклия преди няколко дни конгрес на партията, членът на Изпълнителното бюро заяви, че мерките, които ръководството е предвидило, не са толкова спорни, колкото изглеждаха в медийното пространство.

Според Зарков БСП е партия, която толерира различните мнения и направената промяна за пряк избор на председател на партията от всички членове е доказателство, че левицата отваря пътя на пряката демокрация.

"Тази промяна е революционна не само за БСП, но и за политическия живот - от една страна, а от друга, показваме, че сме чули какво казаха хората на предишния референдум", допълва Зарков.

Според него е настъпил етапът, когато поколенията трябва да бъдат сменени, но не само в БСП, счита той.