Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриотите тръгват на избори със заявка за втора политическа сила

Основната политика, която ще отстояват - повишаване на доходите

27.01.2017 | 20:28 Редактор: Мария Аладжова
Патриотите тръгват на избори със заявка за втора политическа сила

Тръгваме на избори с желанието да не бъдем малка политическа сила - това заяви в предаването "Денят ON AIR" Искрен Веселинов от Патриотичния фронт.

"Цената на нашето управление беше именно политики - не постове, не някакви нерегламентирани права, а политки. Част от нещата, които се случиха, бяха свързани именно с изборното законодателство. Ние успяхме да прокараме задължителното гласуване, което мога да кажа смело, че повиши с 500 хил. гласа средното ниво на гласуване в България", посочи Веселинов.

"Политическото състояние в България се промени благодарение на нас, защото вечното трио "ляво - дясно плюс ДПС" вече няма да работи", добави той.

"Не знаем какво ще ни поднесат изборите през март тази година. Отново ще влезем с програмни намерения, като този път ще бъде повишаването на доходите - политиката на размразяване на доходите е нещо, което трябва да започне в България. Над 1 млн. пенсионери живеят под линията на бедност. През последните 4 години техният процент е нараснал почти с 1/3", изчисли Веселинов.

По думите му вдигането на пенсиите е можело да стане с поисканите от патриотите 800 млн. лева, които обаче са били отказани:

"В момента имаме една много погрешна практика бюджетните приходи да се подценяват, тъй като това дава допълнителна свобода на правителството. Това преизпълнение, с което се хвали в момента правителството, се харчи на практика само на база оценка правителство, то не минава през парламента.

В деня, в който ние поискахме и ни беше отказано да дадем 800 млн. за пенсии, бяха изхарчени 2 млрд. с решение на МС точно от това събиране на приходи".

На въпрос с кого биха се коалирали патриотите, Веселинов отговори, че на първо място за тях ще са политиките, на които държат и които ще отстояват. Редом до заявката на патриотите за втора политическа сила след изборите, той добави, че "тогава мисля, че ще бъде обратно задаван въпросът - кого ние бихме търсили за партньор".

Целия разговор вижте във видеото: