Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Тихомир Безлов: Ще има политизация в МВР, каквото и да се направи

По думите му един от основните проблеми е с мобилността на полицаите

10.01.2017 | 20:25 Редактор: Ирина Георгиева
Тихомир Безлов: Ще има политизация в МВР, каквото и да се направи

Каквато и стъпка да се случи в МВР ще има политизация. Това коментира експертът по сигурността от ЦИД Тихомир Безлов в предаването "Денят ON AIR" по повод планът на МС за борба с битовата престъпност и решението да се отпуснат 7 млн. лева за проблема в последния момент.

"Темата за битовата престъпност се появи някъде от средата на 90-те години. Тя е на основа много фактори - демография, състояние на другите системи, защото не зависите само от МВР", коментира Безлов.

По думите му един от основните проблеми е с мобилността на полицаите.

"Тоест имате лимит от 30 км - минавате го и това е. Имате присъствие на полицаи в селото, но тези коли, които имат лимит, няма как да се движат", даде за пример експертът.

Безлов заяви в студиото на Bulgaria ON AIR, че му е интересно какво ще се случи и с предложението за сътрудници в МВР.

Според него оскъдните ресурси, които са отделени сега, трябва да се харчат разумно.

По повод годишнината от 10 януари 1997 година, Безлов коментира, че е имало много неща, които не са се свършили по време на Прехода.

"Част от големия проблем, който България преживя при това преструктуриране на икономиката беше, че МВФ задаваше рамките, които ние можехме да фалираме предприятията си и ние действително успяхме голяма част от индустрията си да я закрием без да има причина", коментира Безлов.