Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Емил Джасим: Модерните учители са днешните будители

Няма такива сред българския политически елит, убеден е гостът на Bulgaria ON AIR

01.11.2016 | 19:40 Редактор: Тодор Петров
Емил Джасим: Модерните учители са днешните будители

Няма будители сред българския политическия елит. Днес будителите са модерните и съвременни учители, които успяват по естествен път да ангажират вниманието на учениците и да контактуват с родителите. Ако има някой, който да пази българската памет, това са моите колеги.

Това каза в "Денят ON AIR" учителят по история и директор на Центъра за образователни инициавити (ЦОИ) Емил Джасим.

Той подчерта важността на това да се знае, че българският учител е достоен. Според Емил Джасим национална кауза трябва да бъде възможността да се създадат функционално грамотни граждани. 

"Има гражданска нужда от прозрачност. Трябва да възпитаваме отстояването на свободата. Нещо хубаво е новият образователен закон. Не е съвършен , но е гигантска стъпка пред действащия. Пари ще се намерят, ако образованието бъде сметнато за приоритет", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Директорът на ЦОИ припомни, че будителите най-често са хора, свързани с книжнината и културата и подчертта важността на паметта. Емил Джасим добави, че големите революции по света най-често имат в своята основа икономическа причина. Българската революция обаче е уникална с това, че е водена само от желанието за свобода.