Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП вън от Позитано

Това отново са предизборни номера, заяви в Денят ON AIR Иван Ибришимов

19.10.2016 | 20:27
БСП вън от Позитано

"БСП не са изгонени от Позитано. Това отново са предизборни номера. Това е агресия срещу втората по големина парламентарно представена партия в България", заяви в Денят ON AIR народният представител от БСП Иван Ибришимов.

Той твърди, че има решение за освобождение на няколко офиса, но тези дела се водят повече от 15 години. 
"Има спор между държавата и реститути. Държавата губи делото. Но защо се прави две седмици преди изборите. Решението на съда трябва да се изпълнява, но защо трябва да има натиск от държавата, да се местят офисите. Това е заяждане на дребно", категоричен е гостът.

В студиото на Кузман Илиев Ибришимов засегна и темата за АЕЦ "Белене" и уточни, че тримата бивши министри на БСП са предложение от управлението "Орешарски". 

"Те са уволнени и по-късно са назначение от правителството на "Борисов" през 2014 години и назначени в рамките на управителните бордове в Министерство на икономиката. В тези бордове Борисов ползва техния потенциал близо две години и сега две седмици преди изборите той решава да ги освободи", обясни гостът и допълни, че премиерът рязко си е сменил мнението относно проекта за АЕЦ "Белене".

ве години той защитава този проект и твърди, че е изключително важен стратегически проект за България. През 2011 година кабинетът сменя рязко позицията си относно Белене. Това не е добре свършена работа. Тази анкетна комисия се прави за трети път. През 2012 година има доклади, на които институциите могат да се базират. Ако има нарушения, нека излезе истината. Пак се отклонява общественото внимание", твърди Иван Ибришимов.

Той смята, че комисията трябва да се произнесе защо се спира този проект и защо така е прекратен, че държавата да плаща 1 милиард лева.

Относно търговското споразумение между ЕС и Канада народният представител каза, че трябва да има икономически анализ, който да е публичен и да е ясно какви ще са последиците от него.

"Проблемът е, че безмитните стоки ще залеят българския пазар, а това ще затрудни икономиката ни. Американски фирми ще стъпят в България през Канада. Генномодифицираните продукти ще предизвикат и здравословен проблем", заключи народният представител от БСП Иван Ибришимов.