Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Катя Пеева: Дебатите в гръцкия парламент започнаха, но вече почти са ясни позициите на партиите за вота

Драмата е в парламентарната група Сириза, коментира Пеева

10.07.2015 | 20:29 Редактор: Ирина Георгиева
Катя Пеева: Дебатите в гръцкия парламент започнаха, но вече почти са ясни позициите на партиите за вота

Дебатите в гръцкия парламент започнаха, но вече почти са ясни позициите на партиите за вота. Това коментира кореспондентът Катя Пеева в предаването Денят Он Ер. По думите й драмата е в парламентарната група Сириза, защото мерките, които правителството предлага нямат нищо общо с програмата на партията.

"Гърците отново ще трябва да преживеят и поемат един много тежък меморандум, за който дори. Когато се чете тази програма дори и познавач трудно може да направи разлика дали тя е предложена от Самарас или от радикалната левица на Сириза и затова много точно днес заместник председателят на парламента каза, че Сириза се превръща в пародия на левица." - обясни Пеева.

Какво се очаква да се случи на 10 юли вечерта?

"Вероятно част от депутатите няма да подкрепят програмата, но техния процент ще бъде малък и затова не се очаква оставка на правителството. За сметка на това опозицията ще я подкрепи, разбира се без Златна зора и комунистите, които винаги са против." - заяви Пеева.

"Коментарите в Гърция са, че донякъде е виновно самото правителство - след пет месеца преговори резултатът е почти нулев, а мерките, които предлагат са по-тежки от тези, които бяха предложени в началото на преговорите. От друга страна хората коментират какво би станало, ако правителството излезе от еврозоната."- допълни Пеева.

Чуйте: