НС дава почти 2 млн. лева за самолетни билети на депутатите

Избраниците ще летят в икономична класа, парламентът обяви обществена поръчка

27.06.2019 | 15:23 Редактор: Анисия Иванова
НС дава почти 2 млн. лева за самолетни билети на депутатите

Милион и 900 хиляди лева планира да похарчи парламентът за пътуването на депутатите по света и до морските ни градове Варна и Бургас.

На сайта на НС е публикувана обществена поръчка, с която се търси фирма, готова да предостави услугата "Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебните пътувания в страната и чужбина на народните представители и служителите на Народното събрание", съобщава Dnes.bg.

Срокът на обществената поръчка е две години или докато не свършат парите, а това зависи от посещенията на народните избраници зад граница. При пътуване в чужбина депутатите ползват предимно граждански полети. От офертата става ясно, че всички избраници ще летят в икономична класа.

Единствено при официални визити на председателя на Народното събрание и съпровождащата го делегация се ползва и правителственият самолет, управляван от "Авиоотряд 28".

Планираните поети са от София до Брюксел, Амстердам, Братислава, Атина, Баку, Букурещ, Вилнюс, Берлин, Загреб, Измир, Виена, Дюселдорф, Мюнхен, Франкфурт, Цюрих, Малта, Мадрид, Милано, Москва, Санкт Петербург, Рим, Рига, Страсбург, Тирана, Талин, Париж, Прага, Осло.

В обществената поръчка естествено са включени и презокеанските полети до Ню Йорк, Лос Анджелис, Вашингтон, Чикаго, Пекин. Фирмата, която иска да купува билетите за Народното събрание, е длъжна да осигури 24-часова телефонна връзка за приемане и изпълнение на заявки, включително в почивни и празнични дни.

При заявка за резервация на самолетни билети ще трябва да реагира много бързо и до един час да предложи билет, при това на най-ниската възможна цена към момента.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК