На Борисов му писна, предлага по левче партийна субсидия на глас

Няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените, заяви премиерът

06.06.2019 | 10:40 Редактор: Тодор Петров
На Борисов му писна, предлага по левче партийна субсидия на глас

С 10 гласа "за" и един "против" финансовата комисия в парламента прие на първо четене предложението на премиера Борисов партийната субсидия да стане 1 лев за глас вместо досегашните 11. Премиерът Борисов беше категоричен, че със спестените пари щели да се строят детски градини и ясли.

"Взехме решение, входирахме го в парламента. Вкарахме закон за 1 лев субсидия, да видим как ще се оправят партиите следващите години. Как ще плащат на социолози, политолози и всичко останало. Няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражнява който и да било", отсече Борисов.

"Няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. Затова вчера взехме решение на Министерския съвет, издадохме постановление, входирахме го снощи в парламента, събрахме се сутринта с групата", обясни премиерът.

И припомни, че преди години на местните избори той спечелил без нито лев субсидия. Борисов коментира и предложението на опозицията да се намали ДДС-то на храните. Той запита риторично защо тези промени не са ги направили, когато са били на власт.

"Защо за толкова много години управление на БСП и ДПС не направиха това? Защо точно сега, когато има пари в държавата? Орешарски или Станишев защо не махнаха данъците? Ние сме добри стопани, събираме много пари в държавата", посочи министър-председателят.

Но отбеляза, че все пак се обмисля да отпадне данъкът върху книгите.

"За книгите отдавна го обмислям с Владислав Горанов. Там можем да направим да няма данък, защото образованието винаги ни е било приоритет. Капчица в морето е това върху книгите. Останалото - мляко, месо, сега с Волен Сидеров се видяхме – не се бяхме виждали след изборите, предлагат вече и пиенето, и цигарите – и всичко, което на човек му се яде и пие, да е без пари", каза още Бойко Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК