Държавните лидери гласуваха и отправиха ясни послания към българите (Репортаж)

Подчертаха важността на евровота и обясниха избирателната активност

26.05.2019 | 18:56 Редактор: Тодор Петров
Държавните лидери гласуваха и отправиха ясни послания към българите (Репортаж)

Президентът Румен Радев и лидерите на парламентарно представените партии също дадоха своите гласове. След като даде своя глас в столичния квартал "Редута", държавният глава призова повече избиратели да отидат до урните, защото по думите му европейските избори са не по-малко важни от националните. 

Премиерът Бойко Борисов гласува следобед в Банкя в същото училище където е завършил. Министър-председателят заяви, че през деня не е следил междинните социологически резултати за изборите. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева гласува в Кърджали. Тя също обяви, че е "За" публикуването на данни от екзитполовете по време на изборния ден. А този коментар дойде след промените в Изборния кодекс, който забрани на медиите да публикуват и съобщават резултати преди 20:00 часа. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова упражни правото си на глас в София. Тя заяви, че с гласа си иска промяна за Европа и България. По традиция най-рано пусна своята бюлетина почетният лидер на Движението за права и свободи Ахмед Доган. Той пристигна в избирателната секция под засилена охрана от НСО и не направи коментар пред журналистите. Доган гласува с хартиена бюлетина, за разлика от сегашния лидер на партията Мустафа Карадайъ, който гласува машинно в Кърджали. Той заяви, че гласува за мир, демокрация и толерантност.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов също упражни правото си на глас в София. Той беше категоричен - днешният вот е приоритетен най-вече за българските интереси в Европейския съюз. Валери Симеонов гласува в бургаския комплекс "Меден рудник". Симеонов беше посрещнат с ръкопляскания от жителите на най-големия бургаски квартал. 

Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров упражни правото си на глас в София. Той посочи, че очаква ниска избирателна активност, тъй като хората "не се чувстват ангажирани" и това е вина на политиците.

Вижте още във видеото!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК