Биляна Дудова е в добро състояние, без опасност за живота

Селекционерът на тима Петър Касабов каза, че не знае какви може да са причините за действията ѝ

23.05.2019 | 12:30 Редактор: Ивайло Николов
Биляна Дудова е в добро състояние, без опасност за живота

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е в добро състояние и без опасност за живота. Това съобщиха за Bulgaria ON AIR от болница "Св. Иван Рилски".

По-рано стана ясно, че Дудова е направила опит за самоубийство. 21-годишната спортистка е била открита във вторник вечерта с прерязани вени от съотборничката си Сезан Белберова в стаята им в столичен хотел. 

Дудова беше настанена в МБАЛ "Св. Иван Рилски", където лекарите успяха да се преборят за живота ѝ. Трикратната шампионка на Европа е била приета с прорезна рана на ръката, която получила при самонараняване в момент на афект.

Биляна Дудова не е коментирала причините за инцидента и отказва да споделя подробности. Селекционерът на националния ни отбор по женска борба Петър Касабов обяви пред Bulgaria ON AIR, че Биляна Дудова вече си е вкъщи.

Той посочи, че за последно тимът е бил заедно през уикенда, когато се завръща в София след дълъг лагер в Япония.

"Всичко беше нормално, в неделя се разделихме с усмивка", каза той.

Касабов допълни още, че Биляна Дудова ще се срещне с психолог, с когото да поговори за проблемите си, след като раната ѝ зарасне. Самият треньор беше категоричен, че няма представа какви може да са мотивите на шампионката да посегне на живота си. Полицията разследва всички възможни версии. Една от тях е, че тя е опитала да се самоубие, тъй като не е попаднала в състава на националния отбор за Европейските игри в Минск, за сметка на Мими Христова.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК