"Барометър": 30,9% за ГЕРБ, 27,2% за БСП и 10,5% за ДПС

Дистанцията между ГЕРБ и БСП е 4,5%, сочи пък изследване на "Алфа Рисърч"

23.05.2019 | 13:05 Редактор: Тодор Петров

Тенденцията за превес на ГЕРБ пред БСП се запазва въпреки продължаващата размяна на предизборни остри реплики между лидерите им. Това сочат данни на "Барометър България" от финално експресно телефонно проучване за нагласите на българските избиратели преди изборите за Европейски парламент. 

Проучването е направено в периода 20-22 май със собствено финансиране. Твърдо желание да гласуват за ГЕРБ заявяват 30,9% от анкетираните, а столетницата подкрепят 27,2%. Това би гарантирало 6 сигурни евродепутати за ГЕРБ и 5 за БСП, с възможност да нараснат с още един в зависимост от финалната избирателна активност в неделя. 

ДПС също ще има сигурно представителство в европарламента със заявена подкрепа от 10,5% от участниците в проучването. Движението по всяка вероятност ще излъчи двама или трима евродепутати. 

ВМРО, с водач на листата Ангел Джамбазки, продължава да привлича симпатизанти и подкрепата им нараства до 8,3% от анкетираните.

И още - ГЕРБ успява да завърши кампанията с аванс от 4,5 пункта пред БСП. Това сочат данните от изследване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 19–22 май 2019 г., реализирано със собствени средства. 

Дни преди вота, управляващите се ползват с подкрепата на 31.1% от решилите да гласуват срещу 26.6% за БСП. 
Прагът за спечелване на мандат биха преодолели още ДПС и ВМРО. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК