Боецът Даниел Илиев: ММА е най-мъжкият спорт!

Една от звездите на родната бойна сцена с интервю пред Boec.bg

20.05.2019 | 15:05 Редактор: Тодор Петров
Боецът Даниел Илиев: ММА е най-мъжкият спорт!

Една от големите звезди на родната бойна сцена Даниел Илиев говори пред Boec.bg. В откровено интервю той сподели много лични неща – за живота и семейството си, за пътя си на бойната сцена, за желаните съперници, титли и за подкрепата, която получава.

"Аз не съм отгледан, сега има една такава песен "от семейство на аристократи. Общо взето майка ми ме е отгледала сама. От краен квартал съм. От малък съм тръгнал да се развивам сам по моя път. Гледал съм винаги да се самоиздържам. Това беше неизбежно. Имало е случаи, в които съм правил неща, които не са редни. Бил съм и в лоша компания, но се радвам, че съм минал по този път. Правил съм неща не от своя воля, а защото се е налагало", споделя боецът.

Илиев израства без баща. От малък му се налага той да е мъжът в семейството, но пък затова се радва на обичта и подкрепата на своята майка и на сестра си. Започва да тренира бойни спортове, за да се предпазва на улицата.

"Всичко се случи като на филм. Започнах, защото исках да се защитавам. Много често ми се налагаше. Аз бях слабичък, подценяваха ме и доста често ми се налагаше да се бия навън. Вече нещата са други. Всеки, който ме познава знае, че съм такъв човек, който на никой нищо лошо не съм направил. Освен ако някой не ме ядоса, естествено", казва още Даниел Илиев.

Спортът го вади от опасностите на улицата и от лошите среди. След малко опит в бокса стига до залата по ММА, където среща първия си треньор Емил Казаков. Избира смесените бойни изкуства, защото са най-близки до реалния бой.

"ММА е най-мъжкият спорт. Искам да благодаря на Емил Казаков. Той е първият ми треньор. Тръгнах от нищото. Както се казва, като паднех на земята, бях като костенурка. Той е човекът, който ме въведе в този спорт", подчертава ММА боецът.

Гледайте цялото интервю с Даниел Илиев ТУК

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК