Тате носи, мама меси: 70% от българските мъже живеят с родителите си до 32 години

Словакия, Италия, Гърция и Хърватия ни изперварват по този показател

15.05.2019 | 14:04 Редактор: Тодор Петров
Тате носи, мама меси: 70% от българските мъже живеят с родителите си до 32 години

Близо 70% от българските мъже живеят при родителите си почти до 32-годишна възраст, показват данни на Евростат за 2018 г. Само Словакия, Италия, Гърция и Хърватия изперварват страната ни по този показател. 

В Европа над 35% от мъжете на възраст между 25 и 34 години все още живеят с родителите си, в сравнение с едва една пета от жените в същата възрастова група. 

От другата страна на класацията се нареждат Швеция, където младите хора се изнасят на 18 години и половина, следвани от Дания и Финландия. 

В почти всички държави членки младите жени обикновено напускат домакинството си по-рано от мъжете. Изключение е само Швеция, където средно дамите живеят един месец повече от мъжете при родителите си.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Бела
преди 3 години
Аз като жена никога няма да се събера с подобен индивид, защото имам образование и работа, която ми дава възможност да видя света. Няма как да заменя този живот, за да живея като скот с някой в България. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Бела
преди 3 години
Бедни и прости са и няма къде да отидат. Самата държава създава *** чрез ниско образование и заплати. Сигнализирай за неуместен коментар