Образуваха се тапи на ГКПП "Капъкуле" заради срив в компютърната система

Това е довело до опашки от изчакващи коли и автобуси

26.04.2019 | 18:12 Редактор: Ралица Братанова
Образуваха се тапи на ГКПП

По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от консулството Одрин, на 26 април по обяд ситуацията с трафика на ГКПП "Капъкуле" към входа за Турция се усложнява поради срив на компютърната информационна система на турските митници. Това информираха от МВнР.

Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като са напълно блокирани на вход към Турция, както турският, така и българският пункт.

При проведените срещи със служители на консулството в Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че предприемат необходимите мерки за отстраняване на срива.

Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни, пише Dnes.bg.

Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки автомобили и 3 трасета за автобуси. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на: Телефон: 0090 284 214 06 17

Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140

Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК