Образуваха се тапи на ГКПП "Капъкуле" заради срив в компютърната система

Това е довело до опашки от изчакващи коли и автобуси
Публикувана: От:

По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от консулството Одрин, на 26 април по обяд ситуацията с трафика на ГКПП "Капъкуле" към входа за Турция се усложнява поради срив на компютърната информационна система на турските митници. Това информираха от МВнР.

Още по темата

 

Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като са напълно блокирани на вход към Турция, както турският, така и българският пункт.

При проведените срещи със служители на консулството в Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че предприемат необходимите мерки за отстраняване на срива.

Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни, пише Dnes.bg.

Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки автомобили и 3 трасета за автобуси. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на: Телефон: 0090 284 214 06 17

Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140

Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )