Борисов реши проблема: Правителството ще отпусне 7,5 млн. лева за УНСС

Премиерът призова ВУЗ-ът и финансовото министерство да се разберат по казуса с парите
Публикувана: От:

Във вторник правителството ще гласува да отпусне обещаните 7,5 млн. лева за УНСС. Това съобщи премиерът Бойко Борисов и настоя висшето училище и финансовото министерство да се разберат по казуса с парите. 

Още по темата

 

Строежът на новия корпус трябваше да бъде готов през юни тази година. Вероятно обаче ще бъде завършен след година. Той започва 2016 година, когато уговорката е 4,5 млн. лева да бъдат дадени по европрограма, а останалите 7,5 млн. лева да бъдат отпуснати от държавата. 

След като от УНСС се оплакаха, че не са получили достатъчно пари, учебното заведение бе посетено от Бойко Борисов и представители на Министерството на финансите.

По думите на финансовия министър Владислав Горанов средствата не са изплатени, тъй като имало смущаващи обстоятелства около изпълнението на този проект.

Той изтъкна, че по проекта, който е съфинансиран от Брюксел, вече има наложена от управляващия орган финансова корекция от 10%. Част от инфраструктурата пък не била добре възложена.

"Не може да оставим този строеж да стои като "паметник на културата" в този му вид. Ако ги оставя да спорят финанси, МРРБ, университета, да си налагат санкции и корекции, ще остане така. Тук учат студенти, млади хора и този спор е неприятен", заяви Борисов.

Относно темата с апартаментите на властта, премиерът обяви, че няма да поиска оставката на Каракачанов, защото е искал отговорност да поемат само провинилите се от ГЕРБ. По думите му относно имотите на Николина Ангелкова също няма нищо нередно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook 
ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    25 апр 2019 | 13:28

    До 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията. Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!