Цацаров разпореди проверки на всички къщи за гости, финансирани с европари

Ще се търси информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи
Публикувана: От:

Още по темата

 

Главният прокурор Сотир Цацаров нареди проверки на всички къщи за гости, които са строени с европари. Това се случва след скандалите с имота на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев и бащата на мъжа до Елена Йончева. 

Освен тези два случая, екип от прокурори и полицаи ще направи документална проверка на всички подобни проекти по Програмата за развитие на селските райони между 2007 и 2013 г. 

Близо 800 къщи за гости попадат под прицела на прокуратурата. Ще се проверяват също 100 лускозни автоомбила, ATV-та и катамарани. Общата стойност на отпуснатите евросредства е над 200 млн. лева.

Част от къщите за гости са изградени в защитени територии, а други - в територии със силно развит туризъм, което е абсолютно забранено.

Служители на полицията ще посещават на място обектите, за да видят дали къщите за гости се ползват по предназначение. За тази цел ще се търси информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи. 

Ще се провери дали вписаните в регистрите на районни управления на МВР гости, действително са посетили проверяваната къща за гости. Цацаров е възложил на екип от прокурори ръководството и подпомагането на проверките. 

"Съмненията на прокуратурата са, че в част от тези къщи не се осъществява каквато и да е туристическа дейност, въпреки че бизнес плановете, които са послужили за отпускане на европейското финансиране, са посочили това като основна дейност. За част от къщите за гости бенефициентите са били изрядни по документи търговци, но реално след като изтече 5-годишен мониторингов срок, къщите остават за ползване на бенефициентите", обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    24 апр 2019 | 13:25

    До 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията. Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!