БСП: Тръгваме на битка за справедливост и към победа на евроизборите

Корнелия Нинова направи заявка и за предсрочен парламентарен вот
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за справедливост сега - слоганът на нашата кампания", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на кандидатите за евродепутати от листата на коалиция "БСП за България". Събитието се състоя на открито на поляната зад музея "Земята и хората" в Южния парк в София.

Днес българският народ и Европа имат нужда от справедливост, посочи Нинова. "26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава начало на промяната в България", отбеляза председателят на БСП.

Имаме идеите, имаме хора, сега остава да си свършим работата, посочи тя.

Нинова отбеляза, че Европа може да повиши доходите ни, ако се преборим за минимална работна заплата и пенсия, за инвестиции и работни места.

Водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева коментира, че 12 години вървим към Европа, но даже не я доближаваме. Тя посочи, че според Световната банка три са причините - корупция, липса на добро законодателство и липса на предвидимост. "Битката за Европа е битка за България", заяви Йончева. Тя отбеляза, че пред нас има два пътя - или да останем в това криминално робство, или да въстанем. "А ние ще въстанем на 26 май и ще спечелим нашата свобода и достойно място в Европа", каза Йончева, която беше представена като "капитан на отбора на победата".

Вторият в листата на левицата Петър Витанов отбеляза, че днес е валидна поговорката, че който се роди беден, умира глупав, затова е необходима цялостна промяна в младежката политика. 26 май е денят на тази промяна и в България, и в Европа, заяви той.

Четвъртият в листата Иво Христов, досегашен началник на кабинета на президента Румен Радев, коментира, че днешната дата, на която отбелязваме годишнина от Априлското въстание, може би е много добър ден за начало на кампания, която цели пълен обрат в страната. Според него първата стъпка е да надмогнем апатията. Няма българска вътрешнополитическа тема, която да не е европейска, каза Христов. Ако по плажовете край Шабла изплува кокаин, това е проблем с европейската граница, посочи той. Ако стотици хиляди българи заминават на гурбет в чужбина, това е проблем и на Европа, добави Христов.

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, което е на пето място в листата, отбеляза, че общата кауза на кандидатите за евродепутати от левицата е промяната в България и в Европа. На тези избори ще ни атакуват безмилостно, но ние ще върви с ясна цел - да ги спечелим, за да имаме промяна в България, предсрочни избори и БСП най-сетне да даде надежда на хората за по-добър живот, и за промяна в Европа - следващият председател на ЕК да е от левицата, заяви Станишев.

В листата на "БСП за България" са още Цветелина Пенкова /заместник-председател на клуб "Милениум"/ и финансистът Иван Кръстев, заместник-председателят на БСП Деница Златева, народният представител Румен Гечев, настоящият евродепутат Момчил Неков, журналистът Велизар Енчев, депутатът Димитър Данчев, Тодор Стоилов от Пловдив, народният представител Валери Жаблянов, Мариела Модева - културолог, Десислав Тасков - уролог, автомобилният състезател Крум Дончев и Емил Георгиев - председател на ПК "Екогласност".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    21 апр 2019 | 08:57

    До 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията. Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!