Плевнелиев: Бях свидетел на изборни манипулации по време на мандата ми

Президентът коментира аферата "Костинброд" и кибератаки от Русия

09.04.2019 | 16:57 Редактор: Василена Василева
Плевнелиев: Бях свидетел на изборни манипулации по време на мандата ми

Самият аз бях свидетел на поне две изборни манипулации по време на моя мандат. Това каза президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев по време на откриването на конференцията на тема "Заплаха от външна намеса за изборите за Европейски парламент 2019" в Дома на Европа, пише Dnes.bg

По думите му манипулациите са били драматични, драстични и вътре в България. Първият визиран от него случай е аферата "Костинброд". 
 
"Тотално анти и противоконституционно действие на журналисти и политически лидери, които в деня на размисъл на българския народ, тогава, когато всички трябваше да бъдат оставени да вземат своето отговорно решение за кого да гласуват на следващия ден, цяла България се събуди с отвратителна по своя мащаб изборна манипулация", коментира Плевнелиев.
 
Той посочи и че една удобна медия, която е част от пропагандата на голяма медийна империя, е започнала да бомбардира българския народ в ден за размисъл.
 
"Втората манипулация пред очите ми бе най-голямата кибератака от Русия. Тя е част от руското военно разузнаване. Целта беше да се всее съмнение през 2015 година. Местните избори не бяха важни, но референдумът беше трън в очите. Този референдум означава голяма геополитическа промяна", добави още Росен Плевнелиев.

Харесайте ни във Facebook ТУК.