"Великден за всеки" за четвърти път събира средства за пенсионерите

Ако искаме да помогнем съгражданите ни да имат топла храна за празника, можем да го направим с SMS на тел. 1255

25.03.2019 | 13:31 Редактор: Иван Берберов

Започва националната кампания "Великден за всеки". Четвъртото издание отново ще набира парични средства и хранителни продукти за пенсионерите, които няма да получат надбавка за празника. 

През последните 3 години кампанията е изключително успешна. Милион и половина лева са събрани от SMS-и и е помогнато на над 75 000 пенсионери. Можем да помогнем като изпратим SMS на номер 1255. 

Кампанията беше открита с молебен за здраве. Беше отчетено и свършеното досега. Събрани са милион и половина лева, с които 75 000 пенсионери са получили ваучери за храна, а хиляди други - хранителни пакети.

"И този път ще успеем, в кампанията за Великден да стигнем до хиляди български пенсионери и да им дадем подкрепа за великденската трапеза", заяви Мая Манолова.

Омбудсманът Мая Манолова и лицата на кампанията раздадоха топла рибена супа на пенсионери и социално-слаби, дошли в социалната кухня към храма "Св. Св. Кирил и Методий". 

"Великден за всеки" събира средства за възрастните хора, които няма да получат надбавки за Великден и чиито пенсии с малко надвишават прага от 348 лева. Всеки от нас може да подкрепи, като изпрати SMS на стойност 1 лев, освободен от ДДС.

Харесайте ни във Facebook ТУК