Спорна дузпа донесе точкa на България срещу Черна гора, резултатът 1:1

Футболистите на селекционера Петър Хубчев владееха повече топката през първото полувреме

22.03.2019 | 21:00 Редактор: Василена Василева
Спорна дузпа донесе точкa на България срещу Черна гора, резултатът 1:1

България и Черна гора завършиха наравно 1:1 в двубой от Група А от квалификациите за Евро 2020, игран на стадион "Васил Левски".

Футболистите на селекционера Петър Хубчев владееха повече топката през първото полувреме и само късметът не позволи на Спас Делев и Тодор Неделев да открият резултата.

Това обаче направиха гостите в началото на втората част, след като Стефан Мугоша (50') се разписа. След попадението българите трудно успяваха да затруднят защитата на Черна гора, но в крайна сметка късметът бе на страната на нашите момчета, след като Станислав Костов бе повален на земята. Ситуацията бе спорна, тъй като нарушението сякаш бе извън рамките на наказателното поле. Все пак съдията Руди Буке посочи бялата точка. Тодор Неделев (82') се нагърби с отговорността и се разписа.

Така България определено не започна добре похода си към Евро 2020, печелейки 1 точка в Група А. Да се надяваме, че в понеделник нашите момчета ще покажат друго лице в Косово.

Нашите момчета започнаха доста мотивирано срещата и започнаха да поглеждат към вратата на черногорците веднага след първия съдийски сигнал. Така се стигна до първата опасност в 8-ата минута. Тодор Нделев шутира от границата на наказателното поле. Топката се удари в тялото на Жарко Томашевич. Рикоширалото кълбо бе близо до Галин Иванов, но вратарят на гостите Даниел Петкович го изпревари и изби.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Още можете да прочетете в Gol.bg

Харесайте ни във Facebook ТУК.