Следващият ЕП ще разглежда пакета "Мобилност", подчерта Росен Желязков

Транспортният министър добави, че в Страсбург се готвят нови протести

22.03.2019 | 17:08 Редактор: Иван Берберов
Следващият ЕП ще разглежда пакета

Правителството ще продължава да настоява пакетът "Мобилност", срещу който протестират родните превозвачи, да бъде гласуван в следващия европарламент. Ако все пак той влезе в пленарната зала има пълна мобилизация за внасяне на изменителни текстове, с които да се защитят исканията на недоволните превозвачи, заяви транспортният министър Росен Желязков.

Той отбеляза, че се готвят и протести в Страсбург заради пакета "Мобилност", предаде Dnes.bg.

Вчера стана ясно, че пакетът "Мобилност", срещу който протестират превозвачите заради задължителните почивки, може да влезе в дневния ред на пленарната сесия на Европарламента идната седмица. В ЕП пакетът е подкрепен от социалистите и либералите, против са консерваторите и зелените, а в ЕНП разделени.

"Правим всички необходимо, за да гарантираме едно справедливо европейско законодателство. Ние не сме против пакета "Мобилност", а сме против протекционизма и против рестриктиращите норми така, както са предвидени в момента", отсече Росен Желязков.

Той обясни, че при всяко положение с колегите му от Полша, Унгария, Литва, Латвия, Румъния, които са срещу пакета "Мобилност", ще настояват пакетът "Мобилност" да се гледа в следващия европарламент.

"За първи път с този пакет Европа е разделена по географски признак, както и по политически признак. Разделена е по начин, който няма прецедент - настоява се за законодателство, което разделя Европа", посочи Желязков.

Харесайте ни във Facebook ТУК