"Воля" ще се среща с ГЕРБ, за да решат дали остават в парламента

Управляващите ще коментират и общо явяване на евроизборите със СДС

20.03.2019 | 07:30 Редактор: Ивайло Николов

Ще напусне ли партия ''Воля'' парламента? Това ще решават депутатите от парламентарната група след среща с ГЕРБ, на която управляващите ще разяснят управленската и коалиционната си политика.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че по време на тези разговори ще поставят условия на управляващите, за да останат в парламента.

Сред тях е спирането на преговорите за покупка на военни самолети и активна работа до края на мандата в сферите на образованието, здравеопазването и вътрешната сигурност.

Миналата седмица партия "Воля" обяви, че напуска парламента, но въпреки това на другия ден депутатите от парламентарната група влязоха в Народното събрание и осигуриха кворума, необходим за провеждане на заседанието и който през последния месец често е на ръба, след като парламентарната група на БСП напусна парламента, заради поправките в Изборния кодекс.

Тази сутрин започва и срещата между ГЕРБ и СДС, на която ще се обсъжда общо явяване на евроизборите.

Миналата седмица двете партии, членуващи в европейската десница, бяха призовани от председателя на ЕНП Жозеф Дол да сформират единен фронт за вота.

Премиерът Борисов и председателят на СДС Румен Христов ще обсъждат възможните варианти за партньорство. Какви са шансовете това да се случи ще стане ясно по-късно днес.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК