Ремонт на ремонта и в градинката до Софийския университет

Според главния архитект на столицата там има редица грешки

19.03.2019 | 16:45 Редактор: Ралица Братанова
Ремонт на ремонта и в градинката до Софийския университет

Ремонт на ремонта ще има и на градинката "Св. Климент Охридски“ между Софийския университет и парламента.

Според главния архитект на София Здравко Здравков там имало редица грешки, които обаче били на изпълнителя, а не на проектанта. Той направи внезапна проверка на място и не остана никак доволен от това, което видя.

Близо половин година продължава "ремонтът на ремонта" на столичната ул. "Граф Игнатиев", проблем имаше и с плочките пред храма "Свети Седмочисленици". Положението не е по-добро и в градинката "Кристал“, а сега се оказва, че и тази пред Ректората скоро няма да бъде отворена за софиянци. 
  
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че още през февруари строителният надзор е дал подробни предписания за отстраняване на нередностите при ремонта на градинката  "Св. Климент Охридски“, както и подробен списък за отстраняването им. Това изискване обаче не било спазено от изпълнителя. 

На 14 март в Столичната община е получено писмо от изпълнителя, че са готови. Надзорът обаче е проверил и е заявил, че предписанията му не са спазени и дефектите не са отстранени.

А Фандъкова отсече, че не е доволна от заключителния етап на ремонта.

"Имаме поредица от забележки. Има разминаване в зануляването на фугите. Направихме бележка по отношение на монтирането на обрушени елементи, които трябваше да бъдат подменени. Очевидно те не са подменени и са замазани с материал, който е чист теракол, а би трябвало да се използва материал, който е за външна употреба“, констатира Здравков.

Според него предстои всяка една от вече поставените гранитни плочки да бъде проверена наново и да бъде подменена.

Зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов увери, че строителят ще отнесе санкции заради некачествения ремонт.

Ремонтът на градинката стартира на 2 юли миналата година за срок от 365 дни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 4 години
Не разбирам защо са тези драми?! Случва се ... това е радост за комунистите! Просто трябва да се правят нещата от читави фирми, не винаги нещата се получават, това е Сигнализирай за неуместен коментар