Печатница в Казанлък прави фалшиви трудови книжки

Пускаме сигнал до прокуратурата, каза министърът на труда и социалната политика
Публикувана: От:

Още по темата

 

Печатница в Казанлък произвежда трудови книжки без необходимите разрешителни за тази дейност. За незаконната продукция сигнал подадоха от синдиката „Подкрепа“.

Трудовата книжка е само един от документите, които кандидат-пенсионерите представят пред НОИ. Те са задължителни, когато става въпрос за доказване на стаж преди 1996 година, когато започна да функционира електронен регистър. Всяка трудова книжка е по образец, утвърден с министерско постановление и затова разполага със задължителни защити срещу фалшифициране. 


"Сигналът пристигна от наш дистрибутор, който беше коректен да ни информира, че има друг образец трудова книжка, който се продава свободно в книжарницата в Стара Загора, след което прочетохме името на наш бивш дистрибутор на последната страница на тази книжка", заяви Иво Арсов, който е собственик на печатница в Казанлък.


За фалшивите трудови книжки, Иво Арсов и колегите му разбират през март миналата година. И веднага подават сигнал в Министерството на труда и социалната политика. 
"Ще проверим изнесеното в двата сигнала. Ако има нарушение на договорни положения или на законодателството, ще има санкции. Ако става дума за престъпление, ще сигнализираме прокуратурата", каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. 


Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )