БСП избира водач на листата си между Станишев и Йончева

Лидерът на ПЕС и Корнелия Нинова си разменили взаимни обвинения по време на Националния съвет

17.03.2019 | 15:53 Редактор: Ивайло Николов
БСП избира водач на листата си между Станишев и Йончева

Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет Елена Йончева за водач на листата за европейските избори, пише DNES.BG.

Това е обявила лидерът на БСП Корнелия Нинова в реч пред съпартийците си на пленума, цитирана от пресцентъра на партията. Как ще изглежда цялата листа трябва да стане ясно до няколко седмици.

Репортерът на Новините ON AIR Благой Цицелков предаде, че днес в централата на БСП трябва да бъде решено само кой ще заеме първото място в листата на социалистите. 

Дали това да е Сергей Станишев или Елена Йончева продължава да бъде разделителна линия сред привърженици и ръководители на БСП вече седмици и дори днес на Националния съвет.

Лидерът на ПЕС каза на влизане в сградата, че днес социалистите трябва да излязат от там обединени, за да водят кампания, с която да спечелят изборите.

Стана ясно още, че Станишев е предложил да се гласува първото и второто място в листата, то е било подкрепено от Йончева, но соцлидерката Корнелия Нинова категорично е отказала. 

Тя дори е заявила, че се противопоставя на кредитирането на Сергей Станишев. Той пък я е обвинил, че търси разделителни линии в партията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК