Съдът проверява кой е писал в тефтерчето на Десислава Иванчева

Делото срещу нея, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров е на финала си

15.03.2019 | 17:46 Редактор: Ралица Братанова
Съдът проверява кой е писал в тефтерчето на Десислава Иванчева

Делото срещу бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров е на финала си. И днес заседанието не мина без скандали.

Този път заради графологична експертиза, според която в тефтерчето на Иванчева е писал и някой друг.

Десислава Иванчева има много специфичен почерк, поради което ясно личи разликата в изписаните редове, твърдят графолозите. А ябълката на раздора се оказа цифрата 40 хиляди.

Според прокуратурата - сумата, представляваща само един транш от искания подкуп. Цифрите били изписани на ръка от Иванчева в тефтер, който е и сред основните доказателства срещу нея. 

Според експертите цифрите са изписани от друг човек. Дали става въпрос за Петко Дюлгеров, който бе предшественик на Иванчева на кметския пост, а сега - подсъдим с нея, ще установява нова експертиза. Тя трябва да бъде готова до началото на април. 

Десислава Иванчева получи обратно от съда шофьорската си книжка и СИМ карти. Оказа се, че трите ѝ мобилни телефона не са в същия плик и сега трябва да бъдат намерени из иззетите при ареста веществени доказателства.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Rumen Tarikata Cvetk
преди 5 години
здрлем гледат да ги направят виновни,само и само да излезнат те прави,знам им манталитета на тези неграмотницим.................. Сигнализирай за неуместен коментар