СО маха "акулските перки" по "Графа". Но с какво ще ги замени?

Фандъкова очаква да ѝ бъде предложен вариант за нови ограничители, съобразен и с Пътната полиция

12.03.2019 | 19:13 Редактор: Иван Берберов
СО маха

Махат предпазните ограничители от столичния "Граф Игнатиев". Подмяната се налага заради поредния пострадал от т.нар. "перки" пешеходец, спънал се в тях. Все още не е ясно с какво ще се заменят гранитните плочи.

В най-скоро време кметът на София очаква архитектите да ѝ предложат вариант, който да бъде обсъден и с Пътната полиция.

След като перките на "Графа" бъдат премахнати, на тяхно място може да бъде вдигнат малко по-висок бордюр, малко по-дълбок улей, или бъдат инсталирани метални ограничители, предаде репортерът Иван Иванов.

Хората минаващи често през "Графа" и живеещите в района имат различна визия за ограничителните перки.

"Грозни са. Малки са, ниски са. Не ги виждаме. Трябва да се мисли за всичко преди да се дават пари. Според Вас, на тяхно място как трябва да изглеждат ограничителите? Колчета! Ама солидни!", изтъкна местна жителка.

"Столичната община може да ползва доказаните добри практики от Европа, вместо да измисля такива глупости. Надгробни плочи, перки на акули, падания, кръв. Това е просто една трагедия", посочи Андрей Зографски от НПО-то "Спаси София".

Не е ясно кога Общината ще премахне опасните ограничители, които не малко столичани определиха като "акулски перки", а колажите заляха социалните мрежи. Не е известно и кога на тяхно място ще се поставят безопасни и сливащи се с архитектурната среда ограничители.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте ни във Facebook ТУК