Управляващите към бунтуващите се мед. сестри: Изчакайте! Протестът е излишен

Наскоро бяха гласувани допълнителни средства за болниците - предстои да бъдат разпределени

28.02.2019 | 13:36 Редактор: Иван Берберов
Управляващите към бунтуващите се мед. сестри: Изчакайте! Протестът е излишен

Министерството на здравеопазването е готово на диалог с работещите в сферата. Това обяви министър Кирил Ананиев по повод готвения за утре национален протест на медицинските сестри. 

Премиерът Бойко Борисов тази сутрин покани при себе си представители на двата синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа", както и председателя на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Присъстващите на разговорите казаха, че не подкрепят протестите и няма да участват в тях. 

Медицинските сестри организираха протеста си във Facebook. Те настояват за по-добри заплати в бранша. Управляващите не са съгласни с тези протести. Казват още, че протестите няма да доведат до нищо позитивно. 

Властимащите призовават протестиращите да изчакат крайният размер на техните доходи да стане ясен. Наскоро бяха гласувани повече средства за болниците и предстои да бъдат разпределени от директорите на здравните заведения. 

Предстои среща на министър Кирил Ананиев с директорите на болниците от провинцията. Заедно те ще обсъдят как да бъдат разпределени допълнителните средства, предаде Стоян Тричков. 

Харесайте ни във Facebook ТУК