Зимата се завърна, очаква ни студен и ветровит ден

Преди обяд ще остане облачно с валежи от сняг

23.02.2019 | 09:00 Редактор: Василена Василева
Зимата се завърна, очаква ни студен и ветровит ден

Зимата се завърна с пълна сила, след като през последната седмица станахме свидетели на пролетни температури. Днес преди обяд ще остане облачно с валежи от сняг, по-значителни в планинските райони. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в Рило-Родопската област, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще духа умерен, в източната половина от страната - силен североизточен вятър и на много места в планинските райони ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще бъде студено, в по-голямата част от страната, с отрицателни дневни температури - между минус 5° и 0°, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.

Над Черноморието ще бъде облачно, много ветровито и на места, главно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са между минус 2 и 0°.

В планините ще бъде неподходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, които вечерта ще спрат. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8°, на 2000 метра - минус 14°.

Харесайте ни във Facebook ТУК.