188 снегорина чистят столичните улици

Опесъчени са планинските пътища във Витоша "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златни мостове

23.02.2019 | 09:52 Редактор: Василена Василева
188 снегорина чистят столичните улици

188 снегорина са изкарани на пътя заради снеговалежа и драстичното падане на температурите в София. Те са разчиствали трасетата на градския транспорт, опасни и стръмни участъци, основни улици в кварталите, общинските пътища, обработена със смеси против заледяване е и Южната дъга на Околовръстен път, съобщават от Столична община.

Обработките на улици и булеварди продължават и към момента.

Опесъчени са планинските пътища във Витоша "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златни мостове".

Започна почистването на прилежащите пространства на спирките на градския транспорт, както и на тротоари и подходи към подлези. Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

От Столична община напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

Снегопочистване и снегонавявания затвориха редица пътни артерии от републиканската пътна мрежа поетапно през изминалата нощ, съобщават от АПИ.

Със започване на снеговалежите от пътната агенция предупредиха за ограничение на движението на МПС над 12 т в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч поради ограничена видимост и снегопочистване.

Харесайте ни във Facebook ТУК.